Zanim napiszesz zgłoszenie przeczytaj nasze FAQ.

Ze względów bezpieczeństwa monit dwuetapowego logowania pojawia się w dwóch przypadkach:
- Gdy użytkownik aktywował na swoim koncie dwuetapowe logowanie,
- Gdy użytkownik podał niepoprawne dane logowania (login i/lub hasło).

Takie rozwiązanie zwiększa bezpieczeństwo użytkowników (w tym użytkowników nieposiadających dwuetapowej weryfikacji - którą zalecamy aktywować w celu dodatkowego zwiększenia bezpieczeństwa konta). Utrudnia to potencjalnym oszustom próby łamania dostępu do konta, gdyż oszust nie wie, na którym etapie się znajduje.